Het Aekingerzand

Het Aekingerzand

In Nationaal Park het Drents-Friese Wold vind je een uniek natuurgebied: het Aekingerzand. In de volksmond wordt dit uitgestrekte stuifzandgebied ook wel de Kale Duinen genoemd. De reden voor deze naam is duidelijk zodra je de zandvlakte bezoekt. Op de uitgestrekte zandvlakte heeft de wind vrij spel om het zand ook echt te laten stuiven.

Het natuurgebied is ideaal voor een dagje heerlijk uitwaaien op de verschillende routes en de uitkijktoren. Het Aekingerzand ligt even buiten Appelscha, in het grensgebied van de provincies Drenthe en Friesland.

Ochtendglorie Nationaal park Drents- Friese wold
Ochtendglorie Nationaal park Drents- Friese wold

Deze uitgestrekte zandvlakte is geschikt voor allerlei soorten recreatie. Er zijn verschillende fiets- en mountainbike-routes door het gebied. Maak een heerlijke wandeling door de stuifzandgebieden waar heideschapen lopen. Staatsbosbeheer heeft een route van vijf kilometer uitgestippeld. Door de grote oppervlakten heeft de wind vrij spel zodat je lekker even kunt uitwaaien in het Aeakingerzand. Geniet van de unieke omgeving! Vanuit de uitkijktoren heb je tevens een prachtig uitzicht over het gebied.

Voor meer informatie Het Aeakingerzand