Heerlijk wandelen in de omgeving?

Heerlijk wandelen in de omgeving?

Geniet u van heerlijke wandelingen door prachtige omgevingen? Wij zitten aan het nationale park Drents- Fries Wold en zitten tegen over de Schaepedobbe. Daarnaast bent u binnen 10 minuten bij de spartelvijver waar u uw hond heerlijk kunt laten ” spartelen” in een meer wat speciaal gemaakt is voor honden.

Via de website eindje om in Drenthe vindt u prachtige wandelroutes. Hier krijgt u ook de gelegenheid om routes te kiezen met verschillende lengtes. Net wat er op dat moment bij u past.

Een paar weetjes over wandelen:

* Van wandelen is bewezen dat het goed voor je is. Maar wist u ook dat u door wandelen een stuk creatiever wordt? Uit verschillende studies blijkt toch dat de natuur tijdens het wandelen een toegevoegde waarde heeft. Zo blijkt uit een studie van de Universiteit van Michigan, dat wandelen in de natuur het geheugen meer versterkt dan wandelen door de bebouwde kom. Uit onderzoek van de Universiteit van Pittsburgh blijkt dat regelmatige beweging ervoor kan zorgen dat het volume van de hippocampus met 2% toeneemt. En dat is precies het hersengebied dat over uw geheugen en herinneringen gaat.

* Als u moeite hebt om in slaap te vallen, kan wandelen een goed hulpmiddel zijn. Sterker nog: als u 5 keer per week een half uurtje flink doorwandelt kan dit drie kwartier tot een uur extra nachtrust opleveren. Dit komt natuurlijk omdat u lichamelijk bezig bent en dus moe wordt, maar het komt ook omdat wandelen goed is voor uw spijsvertering. 

*Het houdt u langer jong en het kan uw leven met maar liefst drie tot zeven jaar verlengen. Als u tenminste elke dag een half uurtje wandelt. En met wandelen, bedoelen we eigenlijk stevig doorlopen, want slenteren werkt niet. Dat wandelen u jong houdt, komt omdat het tegen de eerdergenoemde hart- en vaatziektes werkt, de kans op diabetes verlaagt, obesitas tegen kan gaan en uw botten versterkt. Bovendien stimuleert het uw bloedcirculatie en dat zorgt er weer voor dat u een stralende huid hebt en dat er minder snel rimpels ontstaan.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: