MTB Trails

MTB Trails

Vanaf Camperplaats Kale Duinen vindt u – startend vanaf de camperplaats – vele MTB trails . Mocht u verschillende routes willen fietsen, kijk dan op MTB Routes.

Een van de routes rond Appelscha vindt u hier. Deze route is speciaal gemaakt voor mountainbikers. De route gaat afwisselend over wat bredere paden, maar er zitten ook aardige stukken singletracks in. Omdat het hier om een vrij vlag gebied gaat zit er weinig hoogteverschil in de route. De route bevat korte technische stukjes met kleine klimmetjes en afdalingen.

Fietsen door de bossen
Fietsen door de bossen en natuurgebieden in Friesland en Drente

De omgeving waarin u rijdt is zeer afwisselend. De route voert langs een groot heideveld en diverse poelen. Ook fietst u over een grote vlakte waar er een weids uitzicht is, ook in dit gedeelte zijn weer leuke singletracks opgenomen. Na weer een stuk door het bos te hebben gefietst komt u langs het Aekingerzand. In het Drenst-Friese Wold loopt ook nog een heuse schaapskudde en grazen er koeien. Het laatste deel van de route gaat weer door het bos met afwisselend wat bredere paden en leuke bochtige singletracks.