Zin om te fietsen?

Zin om te fietsen?

Houdt u van fietsen? Geniet u van heerlijke tochten? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Vanaf camperplaats Kale Duinen beginnen vele fietsroutes door door heel Friesland, Drenthe en Groningen. U kunt de routes zo lang en zo kort maken als u zelf wilt door verschillende knooppunten met elkaar te verbinden. 

Via Nederland Fiets vindt u vele routes die voor u zijn uitgewerkt. Mocht u in het nationale park Drents-Fries Wold willen fietsen, dan raden wij u deze route aan! Deze fietsroute gaat dwars door het prachtige Drents-Friese Wold. Dit is – na de Hoge Veluwe – het grootste bos- en heidegebied van Nederland. 

Vanuit Appelscha fiets u over de immense stuifzandvlakte: het Aekingerzand. Ook wel bekend als de Kale Duinen. U passeert vervolgens het Doldersummerveld en het Wapserzand. In Diever kunt u even pauzeren bij één van de gezellige cafés.  Daarna fiets u door een groot bos met grove dennen en kraaiheide weer richting Appelscha. 

De route heeft een totale lengte van 46 km.

Geef een reactie

%d